Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogy tudok új posztot létrehozni?

Új poszt írásához lépj be az adminrendszerbe, válaszd ki a szerkeszteni kívánt blogodat, majd kattints a nagy, kék, új bejegyzés gombra.

Tovább

Milyen a jó poszt?

Mindenki azt csinál a blogjával, amit szeretne, de ha szeretnél egy kicsit többet elérni vele, kiemelésre kerülni, ha van épp valam blogverseny, azon sikeresen résztvenni, sőt, egyszer akár így vagy úgy, de pénzt is keresni, van pár dolog, amit be kéne tartani.

  • Figyelj a helyesírásra. Nyilván nem várunk doktori disszertáció szinten a magyar nyelvtanból, de a központozási jelek helyes használata, a j és az ly közötti különbség alap, ahogy azt is illik tudni, mikor kell szimpla vagy dupla mássalhangzókat használni, satöbbi.
  • Adj címet a bejegyzésnek – mindegyiknek. Az arra kijelölt helyen.
  • Törekedj arra, hogy képet, illusztrációt is tegyél a bejegyzésbe, lehetőleg jogtisztát. Pixabay.com, pexels.com, unsplash.com – ezek mind olyan oldalak, ahol jogtisztán lehet képeket letölteni, de a Google képkeresőnek is van olyan funkciója, amivel csak a jogtisztán felhasználható képekre lehet keresni.
  • Ha reklámot, pornográf tartalmat, jogsértő tartalmat, az olvasók megtévesztésére alkalmas anyagot, duplikált anyagot (azaz máshol már megjelent anyagot, még akkor is, ha akár te írtad) teszel közzé, akkor az jó esetben nem kerül ki, rossz esetben (pl. ha a jogtulajdonos jelzi ezt nekünk), törlésre is kerül. Vigyázz, az ilyen jogsértés a te felelősséged!
  • Ha sok olvasót szeretnél megszólítani, érdemes olyan dolgokról írni, ami érdekli az embereket, és nem túlírni az anyagot.
  • Az mindig jó, ha van valami újdonság, nem köztudomású információ a bejegyzésedben. Evidenciák, közismert információk elsorolása, elismétlése ritkán érdekel bárkit is.
Tovább

Hogyan tudok időzíteni egy posztot?

A poszt szerkesztése után nyomd meg az élesít gombot, majd az így megjelenő posztvéglegesítő felületen az Időzített publikálás nevű rubrikában szereplő időpontot a megadott formátumban módosítva tudod időzíteni a posztot. Fontos, hogy időzítés esetén mindig élesítsd a posztot, vázlatból nem élesedik önmagától! Publikálás után a bejegyzés a beállított időben élesedik majd.

 

Tovább

Hogyan mentem el a bejegyzést vázlatba vagy publikálva?

A Reblog gondoskodik róla, hogy sose szálljon el a munkád, ha be vagy jelentkezve és működik az internetkapcsolatod, ezért beépítettünk egy automatikus mentési funkciót. Ettől függetlenül munkád végeztével döntened kell, hogy vázlatban akarod tartani a bejegyzést vagy publikálni akarod azt. Ehhez annyit kell tenned, hogy a szöveg után található gombok közül a Vázlatba vagy az Élesít gombot nyomod meg.

Előbbi azonnal vázlatként menti el a posztot (akkor is, ha korábban már esetleg kiélesítetted), utóbbi megnyomásával feljön a poszt véglegesítése felület, ahol időzítheted a posztot, felcímkézhetet, megváltoztathatod a SEO-elemeket, akár a szerzőt is módosíthatod. A felület alján szintén eldöntheted, inkább vázlatba akarod menteni a posztot, de az itt található Élesítés gomb megnyomása után már publikus lesz a bejegyzés.

Tovább

Így mentsd ki manuálisan a bejegyzés formázott változatát

Sajnos előfordul az, hogy akár az internet megszakadása miatt, akár más okból, de nem sikerül a Reblogon elmenteni a bejegyzést. Ha ismered a manuális mentés trükkjét, akkor nem fog elveszni a munkád – sem a szöveg, sem a formázás.

Kattints a szerkesztőablak fölötti szerkesztősávban a Forráskód gombra, majd az itt megjelenő ablakban megjelenő kódsort jelöld ki, és az egészet másold ki egy egyszerű .txt dokumentumba (Windowson: menj az asztalra, jobbklikk, új, szöveges dokumentum).

Ha bármi történik, ezt a szöveget visszamásolva ebbe, vagy egy bármelyik másik bejegyzés forráskód ablakába a bejegyzés formázott változatát illeszti be a rendszer.

Vigyázz, ha egy másik sablont állítasz be közben, vagy egy olyan blogra másolod át, ahol más sablon van beállítva, nem biztos, hogy tökéletes lesz a formázás!

Tovább

Hiába próbálom, nem akarja elmenteni a posztomat a Reblog!

Néha van olyan, főleg, ha jó sokáig volt megnyitva a szerkesztővelület/böngészőablak, hogy a Reblog kiléptet mielőtt el tudnád menteni a posztodat. Ilyenkor hiába kattintasz az élesítésre, nem történik meg a bejegyzés posztolása. Amit ilyenkor érdemes megpróbálni:

  • Menj biztosra, kattints a forráskód gombra a szerkesztőfelületen, és az egész kódsort, ami megjelenik így, másold ki egy dokumentumba vagy egy egyszerű .txt fájlba (Windowson: az asztalon jobbklikk/új/Szöveges dokumentum). Mentsd el. Ez a bejegyzés formázott változata. Legyen meg.
  • Egy másik böngésző ablakban/fülön nyisd meg újra a Reblogot. Könnyen lehet, hogy azt látod, nem vagy belépve. Lépj be a szokásos módon, ezután az előző ablakra visszatérve már működni fog a mentés.
  • Ha ez nem jelentett megoldást, írj nekünk a support kukac reblog pont hu-ra.
Tovább

Hogyan szerkesztem a blogbejegyzést?

Lépj be, nyisd meg az egyik korábbi bejegyzésedet, vagy hozz létre egy új posztot. Vidd fölé az egeret, meg fog jelenni egy zöld Szerkesztés felirat. Kattints, és máris tudod szerkeszteni a posztodat, helyben.

 

Tovább

Hol találom a szerkesztőfelületet?

Lépj be a felhasználóddal, látogasd meg a blogodat, majd a felső ikonra kattintva az előugró menüben kattints az Új poszt gombra...

VAAAGY

Lépj be a felhasználóddal, látogasd meg a blogodat, majd a felső Reblog ikonra kattintva az előugró menüben kattints az Admin gombra. Az adminfelületen válaszd ki bal felül a szerkeszteni kívánt blogot, utána kattints az Új posztot írok menüpontra kicsit lejebb.

Tovább

Hogy illesztek be videót?

A videómegosztón generálj egy embed-kódot a videóhoz, a reblogos posztodban pedig kattints oda, ahova a videót szeretnéd, majd kattints a szerkesztősávban az Embed Media gombra, és oda másold be a kódot.

Tovább

Hogyan teszek képet a bejegyzésbe?

A képfeltöltés igen egyszerű, pusztán annyit kell tenned, hogy megkeresed a beilleszteni kívánt képet a gépeden vagy a neten. Ezek után fogod, és egyszerűen behúzod a bejegyzés megfelelő részébe. Behúzhatod egy másik böngészőablakból vagy akár a desktopodról. A méretezéssel nem kell foglalkoznod, az autmatikus.

Persze ha akarod, fel is töltheted hagyományos módon (kép beillesztése gomb a szerkesztősávban), ekkor egyedi méreteket is megadhatsz a képnek.

Ennyike.

Tovább

Hogyan tudok szöveget sorkizárni?

A Reblog szerkesztője nem támogatja a sorkizárást, ennek három oka van:

  • nem akarjuk túl sok gombbal elbonyolítani a felületet;
  • a sorkizárt szöveg nehezen olvasható, divatja leáldozott, nem túl jellemző már webes szövegeknél;
  • a legfontosabb ok viszont az, hogy mivel a sorkizárás nem egy konkrét bekezdésre vonatkozik, hanem inkább a blogra jellemző formai tulajdonság, nem a szerkesztőben van a helye, hanem a blog stílusleírásában.

Ha tehát sorkizárt blogot akarsz csinálni, a blog CSS-ében kell megadnod ezt a tulajdonságot. Ezt kétféleképpen teheted meg:

  • ha saját sablonod van, a CSS-ben keresd meg a posztok paragrafusait leíró szabályt (az új sablonoknál a .post-content p szakaszban van) és vedd fel itt a text-align: justify; attribútumot.
  • ha gyári sablont használsz, vegyél fel egy HTML típusú oldaldobozt és másold bele a   sort.
  • vagy írj nekünk a support@reblog.hu címre, és segítünk!

Tovább
0 db