Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan tudok szöveget sorkizárni?

A Reblog szerkesztője nem támogatja a sorkizárást, ennek három oka van:

  • nem akarjuk túl sok gombbal elbonyolítani a felületet;
  • a sorkizárt szöveg nehezen olvasható, divatja leáldozott, nem túl jellemző már webes szövegeknél;
  • a legfontosabb ok viszont az, hogy mivel a sorkizárás nem egy konkrét bekezdésre vonatkozik, hanem inkább a blogra jellemző formai tulajdonság, nem a szerkesztőben van a helye, hanem a blog stílusleírásában.

Ha tehát sorkizárt blogot akarsz csinálni, a blog CSS-ében kell megadnod ezt a tulajdonságot. Ezt kétféleképpen teheted meg:

  • ha saját sablonod van, a CSS-ben keresd meg a posztok paragrafusait leíró szabályt (az új sablonoknál a .post-content p szakaszban van) és vedd fel itt a text-align: justify; attribútumot.
  • ha gyári sablont használsz, vegyél fel egy HTML típusú oldaldobozt és másold bele a   sort.
  • vagy írj nekünk a support@reblog.hu címre, és segítünk!

Tovább

Hogyan cserélek felhasználónevet, profilképet?

Lépj be az adminfelületre, majd a baloldali menü alján válaszd ki a profilom menüpontot. Itt éred el a kívánt beállításokat. Fontos, hogy a profilkép 1:1-es képarányú legyen! A változtatásokat mentsd el!

Tovább

Hogyan tudom megváltoztatni a blognevet, a blogavatart és a blogleírást?

Az adminfelületre belépve, a baloldali menü tetején ki kell választani a változtatni kívánt blogot, majd a Beállítások menüpontra kattintva érhetőek el a kapcsolódó beállítások. Figyelem! A blogavatar nem azonos a fejlécképpel, a blognév nem azonos az URL-lel és a felhasználónévvel.

A változtatásokat menteni kell a nagy zöld mentés gombbal.

Tovább

Hogyan tudom megváltoztatni a blogom kinézetét?

A Reblogon számos gyári sablon közül lehet válogatni, ezeket az adminfelületre belépve lehet lecserélni. Itt a baloldali menü tetején ki kell választani a változtatni kívánt blogot, majd a Sablonok menüpontra kattintva érhetőek el a megjelenéshez kapcsolódó beállítások.

jobb oldali menüben Gyári sablonok alatt kiválaszthatod, melyik kész sablonunkat szeretnéd használni, ezeket lejjebb, a Sablon testreszabása pont alatt tudod átalakítani egyszerűen. Az adott sablontól függ, pontosan milyen lehetőségeid vannak itt.

A változtatásokat menteni kell a jobb oldali menü alján!

Ha a Gyári sablonok testreszabása nem elég, a Gyári sablonból saját, egyedi sablont is menthetsz. Ezeket aztán az Egyedi sablonok alatt (az első dropdown menüben tudod ezt kiválasztani) találod meg, és itt az átkódolom gomb segítségével, HTML/CSS leíró nyelvek ismeretében tudod teljes körűen módosítani, elmenteni. Fontos, hogy aki így módosítja a sablonját, tényleg értsen hozzá, különben simán lehet, hogy a blog nem fog a megfelelő módon működni.

A változtatásokat menteni kell!

Tovább
1 db