Mindenki azt csinál a blogjával, amit szeretne, de ha szeretnél egy kicsit többet elérni vele, kiemelésre kerülni, ha van épp valam blogverseny, azon sikeresen résztvenni, sőt, egyszer akár így vagy úgy, de pénzt is keresni, van pár dolog, amit be kéne tartani.

  • Figyelj a helyesírásra. Nyilván nem várunk doktori disszertáció szinten a magyar nyelvtanból, de a központozási jelek helyes használata, a j és az ly közötti különbség alap, ahogy azt is illik tudni, mikor kell szimpla vagy dupla mássalhangzókat használni, satöbbi.
  • Adj címet a bejegyzésnek – mindegyiknek. Az arra kijelölt helyen.
  • Törekedj arra, hogy képet, illusztrációt is tegyél a bejegyzésbe, lehetőleg jogtisztát. Pixabay.com, pexels.com, unsplash.com – ezek mind olyan oldalak, ahol jogtisztán lehet képeket letölteni, de a Google képkeresőnek is van olyan funkciója, amivel csak a jogtisztán felhasználható képekre lehet keresni.
  • Ha reklámot, pornográf tartalmat, jogsértő tartalmat, az olvasók megtévesztésére alkalmas anyagot, duplikált anyagot (azaz máshol már megjelent anyagot, még akkor is, ha akár te írtad) teszel közzé, akkor az jó esetben nem kerül ki, rossz esetben (pl. ha a jogtulajdonos jelzi ezt nekünk), törlésre is kerül. Vigyázz, az ilyen jogsértés a te felelősséged!
  • Ha sok olvasót szeretnél megszólítani, érdemes olyan dolgokról írni, ami érdekli az embereket, és nem túlírni az anyagot.
  • Az mindig jó, ha van valami újdonság, nem köztudomású információ a bejegyzésedben. Evidenciák, közismert információk elsorolása, elismétlése ritkán érdekel bárkit is.