A Reblog alapértelmezett kommentrendszere könnyedén lecserélhető a blog adminján keresztül Facebook vagy Disqus kommentezésre, sőt egyszerűen ki is kapcsolható.

Az adminfelületre belépve, a baloldali menü tetején ki kell választani a változtatni kívánt blogot, majd a Kommentek menüpontra kattintva érhetőek el a kapcsolódó beállítások.

A Reblog komment esetében beállítható előmoderáció. A Disqus esetében természetesen rendelkeznetek kell egy Disqus regisztrációva (majd a felhasználónevet a megjelenő rubrikába beírni), és az Disqus adminfelületén meg kell adni a blogotok elérhetőségét is, hogy a kommentezés működjön. Itt tudtok beállítani mindenféle okosságot is, például hogy kértek-e email értesítőt a hozzászólásokról, vagy például hogy engedélyezitek-e, hogy valaki vendégként szóljon hozzá. A Disqus térnyerésének köszönhetően tapasztalatunk szerint ez a kommentrendszer nagyban megnöveli a hozzászólási hajlandóságot.

Kérünk mindenkit, mostantól ezt a beillesztést használja, aki pedig kódból illesztette be, legyen kedves azt törölni, és itt megadni az elérést, így mobilon is megjelenik majd a megfelelő hozzászólási rendszer.

A Facebook kommentrendszere nem igényel semmilyen speciális beállítást.